Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. November 07. 09:46, szerda

„Addig szeretnék játszani, amíg a szervezetem bírja”

„Addig szeretnék játszani, amíg a szervezetem bírja”

Talmácsi Ákos (19) juniorok csapatkapitánya mesélte el céljait és üzenetét a szurkolók felé.

Talmácsi Ákos (19) a juniorok csapatkapitánya mesélte el céljait és üzenetét a szurkolók felé.

Talmácsi Ákos 9 évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen kezdett kézilabdázni, majd 2008-ban jött át Orosházára erősíteni a helyi egyesület csapatát. A beálló poszton játszó fiatalt kérdeztük, hogy miért Orosházát választotta a hódmezővásárhelyi klub felbomlásakor. „Jó csapatnak indult a hódmezővásárhelyi, de nem voltunk sikerekben gazdagok, mégis jó társaság alakult ki. 3 év után feloszlott a csapat, talán anyagi gondok miatt. Ekkor a régi edzőm segítségével volt lehetőségem átkerülni ide. Édesanyám pedig nagyban hozzájárult a sikereimhez, ő támogatott leginkább.”

Ákos Vásárhelyen hagyta családját és a TMKIT kollégiumában kapott szállást, a Táncsicsban fog érettségizni is.

A csapatkapitány elmondta terveit is a jövőre nézve: a gimnázium után Békéscsabán vagy Szegeden testnevelői szakra járna legszívesebben. „Érettségi után szeretnék itt maradni és kézilabdázni és szeretnék testnevelői szakon edzőnek tanulni. Remélem, ezt a kettőt tudom majd egymás mellett is csinálni. Addig szeretnék játszani, amíg a szervezetem bírja, és csak utána térnék át edzőnek. Jó lenne profi karriert befutni és elnézni másfelé is, nem feltétlen itt kell a pályafutásomnak véget érnie, de ez majd kiforrja magát, addig még sok idő van.” – hangoztatta Talmácsi Ákos, aki a szurkolóknak is megköszönte a folyamatos biztatást: „Köszönjük az eddigi szurkolásokat, hogy mindig kiálltak a csapat mellett. Igyekszünk egyre jobb eredményekkel örömet okozni az orosházi drukkereknek!”

A csapatkapitány külön kiemelte és megköszönte Goór Róbert, Bella Csaba és Nagy Ferenc szakmai és utánpótlás iránti munkájukat, ők nagyban hozzájárulnak a csapat pozitív teljesítményéhez.

Fotó: Tóth Emese

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.