Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Augusztus 26. 20:24, szerda | Sport

Európa-liga - Bódog egyértelműen továbbjutást vár a Honvédtól

Európa-liga - Bódog egyértelműen továbbjutást vár a Honvédtól

Bódog Tamás vezetőedző egyértelműen továbbjutást vár a Budapest Honvéd labdarúgócsapatától, amely csütörtökön a finn bajnokság éllovasával, az Inter Turkuval találkozik az Európa-liga-selejtező első fordulójában.

"Továbbjutást várok" - jelentette ki határozottan szerdai sajtótájékoztatóján a nyáron kinevezett tréner. "De nem becsüljük le az ellenfelet, mert nem véletlenül vezetik a hazai pontvadászatukat. Ha százszázalékosan odafigyelünk, továbblépünk, de nem lesz egyszerű".
A 49 éves szakember az MTI érdeklődésére elárulta, magas, erős, jó felépítésű játékosok alkotják a riválist, amely így pontrúgásokból nagyon veszélyes, márpedig saját csapata éppen ennek kivédekezésében gyengélkedett első bajnoki találkozóján, amikor 3-1-re kikapott az újonc MTK Budapesttől. Hozzátette, nagyon fontos, hogy futballistái elkerüljék a figyelmetlenségekből kapott gólokat, elsősorban ebben kell előrelépniük a jobb eredmény eléréséhez.
"Ezt előre nem lehet tudni. Lehet úgy is nézni, hogy játékban vannak, de lehet úgy is, hogy fáradtabbak" - válaszolt Bódog arra a kérdésre, hogy a finneknek előnyt jelent-e, hogy már 12 fordulót lejátszottak, míg a Honvéd csak egyet.
Hidi Patrik csapatkapitány azt emelte ki, annyira jó most az öltözői hangulat, hogy a rosszul sikerült bajnoki rajt ellenére magabiztosan várják az összecsapást, noha az szerinte kifejezetten nehéznek ígérkezik.
José Riveiro, az Inter Turku spanyol vezetőedzője szerint izgatottan és motiváltan várják a találkozót. A kispestiekről szólva úgy vélekedett, erősebb ellenfél lesz, mint amihez a hazai bajnokságban szoktak.
"Jól felkészültünk, azért jöttünk, hogy nyerjünk" - jelentette ki sokkal ambiciózusabban a csatár Timo Furuholm, akit Bódog egyedüliként emelt ki a finn együttesből.
A Honvéd csütörtökön 21 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja az Inter Turku együttesét. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, minden helyszínen zárt kapuk mögött játszanak a felek. A második kör sorsolását hétfőn, a harmadikét kedden tartják. A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.